Projectes

ENS ENCANTA INVESTIGAR!

PROJECTE: ELS CUCS DE SEDA

UN DIA N’ANDRÉS ENS VA PORTAR CUCS DE SEDA A LA CLASSE AIXÍ QUE VAM REALITZAR UN PROJECTE MOLT BONIC QUE ES VA BASAR EN L’OBSERVACIÓ DIRECTA DEL PROCÈS EVOLUTIU DELS CUCS DE SEDA.

VAM VEURE QUE SÓN UNS CUCS MOLT ESPECIALS QUE NOMÉS MENGEN MORERA, SÓN INOFENSIUS I MOLT DELICATS PERÒ QUE EN POCS DIES SÓN CAPAÇOS DE FER UNA CRISÀL·LIDA I CONVERTIR-SE EN PAPALLONA. DESPRÉS LES PAPALLONES VAN POSAR OUS QUE ES CONVERTIRAN UN ALTRE COP EN CUCS I DESPRÉS DE POSAR ELS OUS MOREN.

A MÉS NA TANIT ENS VA CONTAR DOS CONTES MOLT INTERESSANTS: L’ERUGA VERDA I ¡TENEMOS GUSANOS DE SEDA!

 
PROJECTE: ELS ANIMALS

AMB EL PROJECTE DELS BEBÈS VAM APRENDRE QUE LES PERSONES SÓM VIVÍPARS, ÉS A DIR, QUE NEIXEM DEL VENTRE DE LA MARE. PERÒ AIXÒ NO PASSA AMB TOTS ELS ÈSSERS VIUS, JA QUE HI HA ANIMALS QUE, AL IGUAL QUE LES PERSONES, TAMBÉ NEIXEN DEL VENTRE DE LA MARE, PERÒ N’HI HA D’ALTRES QUE NEIXEN D’OUS, ÉS A DIR, QUE SÓN OVÍPARS.

PER AIXÒ, VAM DECIDIR FER UN PROJECTE PER ESTUDIAR I CLASSIFICAR ELS ANIMALS. VAM DEMANAR FOTOGRAFIES ALS PAPÀS I MAMÀS I ELS VAM DIVIDIR EN 4 CATEGORIES: VIVÍPARS-OVÍPARS I SALVATGES-DOMÈSTICS, JA QUE AMB EL PROJECTE DELS ERIÇONS VAM VEURE QUE NO TOTS ELS ANIMALS SÓN FELIÇOS VIVINT AMB LES PERSONES, SINÓ QUE HI HA ANIMALS QUE NECESSITEN VIURE EN LLIBERTAT PERQUÈ SÓN ANIMALS SALVATGES.

I PER FINALITZAR EL PROJECTE VAM FER UNA EXCURSIÓ AL BOSC DE CAN PERE MUSSON I A LA GRANJA DE CAN PERE MUSSONA.

A MÉS TAMBÉ VAM OBSERVAR I ESTUDIAR ELS BACTERIS A TRAVÉS DELS BINOCULARS I ARA HEM INICIAT UN NOU PROJECTE SOBRE ELS CUCS DE SEDA.

 
PROJECTE: COM ES FAN ELS BEBÈS I COM NEIXEN

A CONTINUACIÓ VAM DECIDIR QUE VOLÍEM SEBRE COM ES FAN ELS BEBÈS I D’ON NEIXEN. VA SER UN TEMA MOLT INTERESSANT I UN DELS PROJECTES MÉS BONICS QUE HEM FET. VAM INVESTIGAR MOLT, VAM VEURE VÍDEOS I AL FINAL HO VAM ANAR A EXPLICAR ALS NOSTRES COMPANYS DE SEGON, DE LA CLASSE DELS CANETS, JA QUE ELS HI HAVIEN SORGIT ELS MATEIXOS DUBTES QUE A NOSALTRES. EL PROJECTE DELS BEBÈS VA DONAR PEU AL SEGÜENT PROJECTE: ELS ANIMALS.

 
PROJECTE: ELS ERIÇONS

AQUEST TRIMESTRE HEM FET MOLTS PETITS PROJECTES D’INVESTIGACIÓ QUE HAN ANAT SORGINT UN DARRERE L’ALTRE PER DUBTES O CURIOSITATS QUE TENÍEM. PRIMER VAM INVESTIGAR ELS ERIÇONS PERQUÈ N’EIDAN EN VA PORTAR UN A LA CLASSE I VAN VENIR A CONTAR-MOS EL CONTE DEL NOSTRE AMIC ERIÇÓ EN PUNXES. VAM APRENDRE QUE ELS ERIÇONS SÓN MAMÍFERS, QUE QUAN NEIXEN SÓN CEGS,  SENSE PUNXES I QUE ELS HI ENCANTA MENJAR INSECTES I CARAGOLS!

 
PROJECTE: ELS VOLCANS

I DINS TOTES AQUESTES HISTÒRIES QUE VAN ANAR SORGINT A L’AULA I A L’ESCOLA, VAM VOLER FER UN PROJECTE PER ESTUDIAR ELS VOLCANS I QUE HA ESTAT MOLT INTERESSANT. HEM ESTUDIAT QUÈ SÓN, COM ENTREN EN ERUPCIÓ, QUÈ ÉS LA LAVA, QUÈ PASSA QUAN ERUPCIONA UN VOLCÀ, QUINS SÓN ELS VOLCANS MÉS GRANS I IMPORTANTS DEL MÓN,  HEM FET MOLTS EXPERIMENTS DIFERENTS PER IMITAR LA ERUPCIÓ DELS VOLCANS I HEM VIST ALGUNS VÍDEOS DE COM ERUPCIONEN ELS VOLCANS. HEM FET MOLTA FEINA I HEM APRÈS MOLT GRÀCIES A L’AJUDA DELS PAPÀS I MAMÀS QUE ENS HAN PORTAT INFORMACIÓ MOLT INTERESSANT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada